top of page
Zoeken
  • LSF

Cyril Eck: “Zo’n basketbalzaal die voelt als wakker worden op kerstochtend”


Cyril Eck, vwo-student op het Leonardo College:

“Zo’n basketbalzaal die voelt als wakker worden op kerstochtend”


Cyril Eck zit “bijna” in 5 vwo van het Leonardo College. Het Leonardo College is een officiële Topsport Talentschool met een onderwijsprogramma op maat voor sporttalenten, zoals een extra basketbal trainingsprogramma. Eck volgt dit programma en werkt, onder leiding van twee trainers, vier keer per week aan zijn basketbal skills. “Ik speel nu in het tweede van BS Leiden. Dat is wel de top van Nederland”, zegt hij zelfverzekerd.


Een prestatie die hij “zeker weten” heeft behaald door het unieke trainingsprogramma van het Leonardo. “Ik fiets elke dag een half uur heen en een half uur terug, maar ik wilde per se naar deze opleiding.” Eck leeft inmiddels basketbal, maar zijn schoolcijfers lijden er niet onder.


Zijn wens is om het vwo af te ronden en dan in Frankrijk te gaan studeren én basketballen. Zo’n sportcomplex als 1574 zou het in Frankrijk ook goed doen, denkt hij, kijkend naar de recente oproer in Frankrijk. “Het is goed dat Leiden investeert in sport, want het houdt jongeren toch van de straat.” Hij heeft zelf gezien hoe ook in Leiden jongeren worden gegrepen door de sport, omdat iemand hen bij de hand neemt en mogelijkheden geeft. “En ze maken dan ook wat van hun leven.”


Eck en zijn medestudenten trainen nu nog bij het Leonardo College in het Houtkwartier en in de Vijf Meihal. Na de opening dit najaar, traint hij minstens vier keer per week in het nieuwe Sportcomplex 1574. “Die sfeer in de Vijf Meihal, een dag nadat ZZ Leiden weer een wedstrijd heeft gespeeld; dat voelt als wakker worden op kerstochtend. Een feestelijk gevoel en bergen energie in heel je lijf! Die sfeer moet blijven in het nieuwe sportcomplex.”


De voortekenen zijn in elk geval gunstig, want volgens Eck is alles veel ruimer dan in de oude hal. Met omkleden en douchen en zo, merk je dat alles wel echt oud en klein is. Dat is hier allemaal veel ruimer.” Over de top- en breedtesporthal is Eck duidelijk: “Zeker weten, ik heb nog nooit zo’n mooie zaal gezien.”


53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

VertrouwensContactPersonen Opleiding

In het najaar/winter organiseren we weer een opleiding voor VertrouwensContactPersonen (VCP). Een VCP is binnen de sportvereniging het eerste aanspreekpunt als er vertrouwenskwesties spelen. De VCP ka

Comments


bottom of page