top of page
Zoeken
  • LSF

Voorzitter Leidse Sport Federatie, Winand Steggerda:“Ik verwacht direct sfeer in Sportcomplex 1574”


De Leidse Sport Federatie (LSF) is sinds 2010 het officiële adviesorgaan van de gemeente Leiden op het gebied van sport. LSF behartigt richting de gemeente de belangen van de Leidse sportverenigingen en sportkoepels. “De belangen van de sporters die aan verenigingen verbonden zijn, maar ook de ongebonden sporters zoals hardlopers die geen lid zijn van een vereniging”, benadrukt Winand Steggerda als kersverse voorzitter van LSF.


In Sportcomplex 1574, waar heel hard wordt gewerkt om het complex tijdig af te krijgen, begint Steggerda te glimmen. “Bij gelegenheden, zoals nu, heb ik met toestemming al een kijkje mogen nemen in Sportcomplex 1574, maar elke keer is het weer een indrukwekkend gezicht. De buitenkant mag er wat mij betreft nog wel iets meer uit gaan springen, maar binnen is het nog mooier dan verwacht.”


Stadsgrenzen


Passend bij een stad als Leiden, vindt Steggerda. “Als je Leiden vergelijkt met, zeg 20 of 25 jaar geleden, dan zie je een wereld van verschil. De stad is grondig onder handen genomen en zó mooi geworden. Zelfs ver buiten onze stadsgrenzen wordt daarover gesproken.”


Barretje


Op sportgebied had Leiden daarentegen wel een inhaalslag te maken. “De Vijf Meihal heeft zeker zijn charme met dat kneuterige barretje, maar het past gewoon niet meer bij deze tijd. En ik ben ervan overtuigd dat we met de vele mooie verenigingen in Leiden in no time sfeer weten te creëren in Sportcom


plex 1574. Het is straks echt een feestje om hier te mogen spelen, zelfs als je verliest”, zegt Steggerda met een vette knipoog.


Ruimte


Met de bouw van Sportcomplex 1574, Combibad en ijshal De Vliet én verschillende sportinvesteringen in de buitenruimte, investeert Leiden grondig in sportkwaliteit. “Maar juich niet te vroeg”, voegt Steggerda toe. “We gaan nu uit van het minimale scenario tot 2040. Als het aantal sporters iets harder groeit dan verwacht, moet er alweer ruimte bij om te sporten. En ruimte vinden is in Leiden altijd lastig.”


Opening


Nu geniet Steggerda nog even van de nieuwste aanwinsten in Leiden. Terwijl latje voor latje de vloer in de breedtesporthal van Sportcomplex 1574 wordt vastgeniet, zegt hij overtuigd: “Bij de opening in oktober, ga ik als eerste naar Combibad en ijshal De Vliet. Daar heb ik nog helemaal niets gezien.”
40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

VertrouwensContactPersonen Opleiding

In het najaar/winter organiseren we weer een opleiding voor VertrouwensContactPersonen (VCP). Een VCP is binnen de sportvereniging het eerste aanspreekpunt als er vertrouwenskwesties spelen. De VCP ka

Comentários


bottom of page