top of page
Zoeken
  • LSF

Verdrietig bericht

In memoriam – Rolf Marselis (1959-2021)Tot ons grote verdriet is ons bestuurslid Rolf Marselis na een kort maar ernstig ziekbed overleden. Rolf werd slechts 61 jaar. Wij verliezen in hem een bekwaam bestuurder, maar bovenal een goede vriend.


Rolf was jarenlang het gezicht van de Leidse Sport Federatie. Begonnen in 2012 als bestuurslid, werd hij in 2014 voorzitter. Afgelopen jaar gaf hij het stokje als voorzitter door, maar bleef nog aan bij de LSF als bestuurslid.


Kenmerkend voor Rolf was zijn tomeloze inzet. Hij was een betrokken en zichtbaar boegbeeld van de sport in Leiden. Hij genoot van topsport en zette zich vol overgave in voor de breedtesport in zijn geliefde stad. Zijn innemendheid en bijna jongensachtige enthousiasme waren daarbij aanstekelijk voor iedereen met wie hij optrok.


Rolf heeft veel betekend voor Leiden en de Leidse sportwereld. Hij stond aan de wieg van een aantal belangrijke ontwikkelingen, waaronder de nieuwe sportaccommodaties en het sportakkoord. Hij wist ook de weg naar gemeenteraad en stadsbestuur goed te vinden. Hij schrok er niet voor terug om zich vast te bijten in lastige dossiers en zijn standpunten met verve te verdedigen. Het maakte hem mede de markante man die hij was. Dat flamboyante kwam ook van pas op het podium, waar hij goed tot zijn recht kwam. Bijvoorbeeld bij de jaarlijkse Leidse Sportprijzen, die hem heel dierbaar waren en die hij belangrijk vond.


Echt genieten van zijn rol als LSF’er deed hij vooral langs de lijn. Rolf was een trouwe bezoeker van de (top)sportevenementen in de stad, waarbij ZZ Leiden een speciaal plekje in zijn hart had. Nog regelmatig deed hij verslag van de basketbalwedstrijden voor Sleutelstad, waar hij ook jaren vrijwilligerswerk verrichtte. Rolf kende ieder veld en ieder zaaltje in de stad, en ook de mensen die bij daarbij hoorden.


Binnen het bestuur van de LSF was hij een verbinder pur sang. Onder zijn aanvoering groeide de LSF uit tot een hechte club die ook in complexe vraagstukken haar mannetje staat. Dat is niet onopgemerkt gebleven. De afgelopen jaren is de rol van de LSF als belangrijke schakel tussen sportverenigingen en gemeente gegroeid en verstevigd. Wij zijn Rolf daar dankbaar voor.


De herinneringen aan Rolf zijn legio en laten een diepe indruk op ons achter. Zijn humor, gedrevenheid en vriendschap zullen ons altijd bijblijven. Net als zijn oprechte interesse in mensen en zijn brede belangstelling voor kunst, muziek en uiteraard sport. Rolf zal worden gemist. Onze gedachten gaan uit naar Thea en zijn zoons Mike, Thom en Ard.


Nikki Borgman

Wim Brugman

Paul Goulmy

Ralph Hanekamp

Trudy Kwik

Nienke Ledegang

Tijmen Post

Winand Steggerda

Henri van Voorthuizen

Bart de Wolf

Lizelotte Wolter


142 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page