Zoeken
  • LSF

LSF ontneemt ex-waterpolocoach titels Coach van het Jaar 2014 en 2015

De LSF heeft na overleg met de toenmalige jury van de Leidse Sportprijzen besloten Koen P. de titels Coach van het Jaar 2014 en 2015 te ontnemen.


Koen P. werd in maart dit jaar door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van zes jaar vanwege ontucht en verkrachting. De rechtbank vond bewezen dat de coach van ZVL met meerdere jonge waterpolospeelsters seks had. P. gebruikte daarbij geen geweld, maar maakte volgens de rechtbank wel misbruik van zijn positie als coach en van het grote leeftijdsverschil tussen hem en de pupillen, die in enkele gevallen minderjarig waren. De strafbare feiten hebben onder meer plaatsgevonden in de jaren 2013, 2014 en 2015.


Nu ex-waterpolocoach Koen P. afziet van hoger beroep tegen zijn veroordeling heeft de LSF gemeend dat Koen P. zijn titels Coach van het Jaar 2014 en 2015 niet langer kan behouden. De gepleegde strafbare feiten zijn dermate ernstig dat, indien deze bekend waren geweest ten tijde van de nominatie en de uitreiking, van een nominatie of toekenning geen sprake zou zijn geweest.


In de uitslagen van de Leidse Sportprijzen 2014 en 2015 zal de toekenning van de prijs Coach van het Jaar worden geschrapt.

30 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2020

De nieuwsbrief van december 2020 is verzonden om u op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. U leest ‘m hier! Klik hier voor de nieuwsbrief van december 2020. Klik hier om je in te schrijven voo

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Google Play Icon

Proudly created by Andrea Bosch