Zoeken
  • LSF

Leidse Sport Federatie (LSF), Topsport Leiden en gemeente Leiden slaan handen ineen

Platform voor de ondersteuning van Leidse sportverenigingen


Sportlocaties die gesloten zijn, trainingen en wedstrijden die niet doorgaan en competities die niet van start gaan (o.a. tennis) of die niet worden uitgespeeld (o.a. voetbal). Ook de Leidse sportverenigingen worden geraakt door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Om verenigingen te ondersteunen in deze crisistijd en een goed beeld te krijgen van de impact van de crisis op de sport in Leiden lanceren de Leidse Sportfederatie (LSF), Topsport Leiden en gemeente Leiden een platform.

Op dit platform staat een actueel overzicht van alle landelijke en lokale maatregelen waar sportverenigingen gebruik van kunnen maken. De gemeente Leiden sluit zoveel mogelijk aan bij het advies van landelijke sportinstituten, zoals NOC*NSF en de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG).

Daarnaast worden initiatieven en ervaringen van Leidse sportverenigingen op het platform gedeeld. Hoe houden we ons huishoudboekje gezond? Hoe zorgen we ervoor dat we onze leden betrokken houden? Hoe zorgen we ervoor dat onze leden in beweging blijven? Verenigingen staan veelal voor dezelfde uitdagingen. Door initiatieven en ervaringen met elkaar te delen, kunnen verenigingen elkaar inspireren en helpen. De LSF, Topsport Leiden en de gemeente bepalen met elkaar welke lokale ondersteuning, in het verlengde van de landelijke maatregelen, gewenst is en hoe we dat kunnen organiseren. Daarnaast wordt verkend hoe de Leidse sportverenigingen invullingen kunnen geven aan de oproep van het kabinet om een rol te spelen in het opstarten van de anderhalvemetersamenleving, het ‘Nieuwe Normaal’. Samen spannen LSF, Topsport Leiden en de gemeente zich in om de Leidse sportverenigingen zo goed mogelijk door deze moeilijke tijd heen te helpen.

Alle informatie is te vinden en wordt de komende tijd verzameld op: www.leiden.nl/sport/corona.

Paul Dirkse, wethouder Sport: “Wij hebben elkaar nodig om met vereende krachten deze crisis te kunnen doorstaan. Ik nodig verenigingen uit om via het platform te laten weten waar zij tegenaan lopen en ideeën met andere verenigingen te delen. Ik kijk uit naar de tijd waarin Leidenaren weer met veel plezier en enthousiasme bij de Leidse verenigingen kunnen sporten en bewegen.”

Martijn Peetsold, voorzitter Topsport Leiden: “Topsport Leiden is erg blij met de gezamenlijke aanpak om de Leidse sportverenigingen te helpen daar waar wij kunnen. Laten wij als Leidse sport en Leidse gemeente schouder aan schouder opereren, zodat tijdens en na deze crisis er nog steeds gezonde Leidse sportverenigingen zijn die hun bijdrage kunnen leveren aan de hele Leidse gemeenschap.”

Rolf Marselis, voorzitter LSF: “De Leidse sport moet elkaar juist nu ondersteunen en bijstaan. Gezamenlijk staan we sterk. Dat is uniek, maar dit is ook een unieke situatie.”

120 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

NIEUWSBRIEF JUNI - JULI 2020

De nieuwsbrief van juni - juli 2020 is verzonden om u op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. U leest ‘m hier! Klik hier voor de nieuwsbrief van juni - juli 2020. Klik hier om je in te schrijv

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Google Play Icon

Proudly created by Andrea Bosch